Prijavite vašu lokaciju

PrijavaObrazac za prijavu brownfield lokacije možete preuzeti ovde, a za prijavu greenfield lokacije možete preuzeti ovde i popunjen obrazac poslati na e-mail: ledo@pirot.rs

Dobrodošli

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj (KLER) osnovana je u okviru Susedskog programa Srbija – Bugarska, a svečano je otvorena 25. septembra 2009. godine. Projekat je finansiran od strane Evropske Agencije za rekonstrukciju (EAP), a vrednost projekta je 100.000 EUR. Cilj osnivanja KLER-a jeste podsticaj lokalnog ekonomskog razvoja, pojačan priliv domaćih i stranih investicija i porast životnog standarda stanovnika Grada Pirota.
Naša vizija je: kontinuirani rad na unapređenju lokalnog razvoja grada kroz izradu i realizaciju projekata od značaja za lokalnu zajednicu, kreiranje povoljog poslovnog okruženja i javne infrastrukture.

OBJAVLJEN JAVNI POZIV U OKVIRU PROJEKTA

PRUŽIMO RUKU TEŽE ZAPOŠLJIVIM LICIMA“

 

U okviru projekta „Pružimo ruku teže zapošljivim licima” Grad Pirot u saradnji sa ZIP centrom za mlade-biznis inkubatorom d.o.o. objavio je Javni poziv nezaposlenim licima iz kategorije teže zapošljivih (u daljem tekstu: Javni poziv) za učešće u besplatnom korišćenju usluga karijernog vođenja i savetovanja od strane iskusnih karijernih savetnika. Pored toga javnim pozivom je predviđeno i ekonomsko osnaživanje lica kroz uključivanje u program obuka na radnom mestu kod poslodavaca za ona zanimanja za koja su poslodavci prethodno iskazali potrebu. U proces karijernog vođenja i savetovanja biće uključeno najmanje 50 lica, a u obukama na radnom mestu 15 lica. Javni poziv je otvoren do popune potrebnog broja lica u predviđene mere.

Projekat „Pružimo ruku teže zapošljivim licima” sprovodi se u okviru projekta „Podrška Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u pilotiranju inovativnih rešenja za zapošljavanje”. Tehničku i finansijsku podršku sprovođenju ovog projekta pruža globalni program „Migracije za razvoj IIIˮ koji u Srbiji sprovodi DeutscheGesellschaftfürInternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH, u okviru Nemačke razvojne saradnje.

Ukupna vrednost projekta „Pružimo ruku teže zapošljivim licima” je 53,582 evra, od čega su bespovratna sredstava Ministarstva 40,794 evra, a 12,788 evra predstavlja finansijsko učešće Grada Pirota. Implementacija projekta je započeta 08.12.2022. i trajaće do 31.05.2023. godine.

 

Više informacija o Javnom pozivu i projektu mogu se dobiti u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj Grada Pirota, kontakt osoba: Nenad Petrović, koordinator projekta, tel. 551-231 ili na e-poštu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Potrebna dokumentacija u vezi sa javnim pozivom može se preuzeti sa internet prezentacije Grada Pirota www.pirot.rs i ZIP centra za mlade www.zipcentar.rs

Certifikat

Vodič za investitore

vodic

Srpski >>>

Engleski >>>

Investirajte u Pirot >>>

Certifikat

FILM FRIENDLY LOGO

 

Privredna komora Pirot

PKP Logo

Kale

Strategija

 Strategija održivog razvoja opštine Pirot.
 
Download strategije.

Iz ugla privrede

anketa 005

Preuzmite upitnike:

Upitnik 1

Upitnik 2

Želite da postavite pitanje ili date sugestiju?

Kliknite ovde!!!

Procedure

 Postupak izdavanja odobrenja za izgradnju industrijskog objekta za koji odobrenje izdaje opštinska, odnosno gradska uprava.

Download postupka.

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com