Prijavite vašu lokaciju

PrijavaObrazac za prijavu brownfield lokacije možete preuzeti ovde, a za prijavu greenfield lokacije možete preuzeti ovde i popunjen obrazac poslati na e-mail: ledo@pirot.rs

Dobrodošli

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj (KLER) osnovana je u okviru Susedskog programa Srbija – Bugarska, a svečano je otvorena 25. septembra 2009. godine. Projekat je finansiran od strane Evropske Agencije za rekonstrukciju (EAP), a vrednost projekta je 100.000 EUR. Cilj osnivanja KLER-a jeste podsticaj lokalnog ekonomskog razvoja, pojačan priliv domaćih i stranih investicija i porast životnog standarda stanovnika Grada Pirota.
Naša vizija je: kontinuirani rad na unapređenju lokalnog razvoja grada kroz izradu i realizaciju projekata od značaja za lokalnu zajednicu, kreiranje povoljog poslovnog okruženja i javne infrastrukture.

U Svečanoj sali Gradske uprave Pirot dana 22.11.2023. su dodeljeni ugovori licima koja su uključena u meru stručne prakse u okviru drugog javnog poziva.

Realizacijom ove mere na proleće je ugovore potpisalo 21 lice, a 22, novembra još osam.

Nenad Petrović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj rekao je da sa ovom merom uspešno završavaju Lokalni akcioni plan zapošljavanja za period od 2021. do 2023. godine.
Suzana Đorđević, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijale Pirot, istakla je da su NSZ i Grad Pirot partneri na realizaciji programa i mera aktivne politike zapošljavanja. Od početka godine do danas kroz javne pozive uključeno 450 nezaposlenih lica, rekla je direktorka Filijale Pirot.
Vladan Vasić, predsednik Privremenog organa grada, naveo je da su, pored ove mere, realizovani i javni radovi, projekti samozapošljavanja, obuke na radnom mestu i drugo. Prema Vasićevim rečima, za ove mere, zajedno sa NSZ, izdvojeno je blizu 25 miliona dinara.


Ovom prilikom razgovarali smo i sa licima koja su potpisala ugovore za obavljanje stručne prakse.

Isidora Vukadinović je završila Pravni fakultet u Nišu. Stručnu praksu će obavljati u Višem sudu u Pirotu.
Sandra Pančić je završila Fakultet zaštite na radu - zaštitu životne sredine. Stručnu praksu obavljaće na Regionalnoj sanitarnoj deponiji Pirot.

Certifikat

Vodič za investitore

vodic

Srpski >>>

Engleski >>>

Investirajte u Pirot >>>

Certifikat

FILM FRIENDLY LOGO

 

Privredna komora Pirot

PKP Logo

Kale

Strategija

 Strategija održivog razvoja opštine Pirot.
 
Download strategije.

Iz ugla privrede

anketa 005

Preuzmite upitnike:

Upitnik 1

Upitnik 2

Želite da postavite pitanje ili date sugestiju?

Kliknite ovde!!!

Procedure

 Postupak izdavanja odobrenja za izgradnju industrijskog objekta za koji odobrenje izdaje opštinska, odnosno gradska uprava.

Download postupka.

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com